• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

  Skapa en harmonisk oas i badrummet med rätt planering

  Skapa en harmonisk oas i badrummet med rätt planering

  Eftersom du förmodligen planerar att leva länge med ditt badrum, och det kommer att kosta en del att få det på plats, är det viktigt att få det rätt från början. Gör ditt badrum till en välkomnande oas i vardagen och ett rum som avspeglar din personlighet.

  Ta vara på ytorna i familjebadrummet

  Använd det extra utrymmet på ett klokt sätt. För barnfamiljen kan dubbla handfat vara en god idé och tvättställ med låg montering, alternativt en stadig träpall, kan också underlätta. För att minska vattenåtgången och maximera säkerheten, välj en blandare med sensor och reglerad maxtemperatur. Stort badrum men inga barn? Använd ytan till tvättpelare eller någon snygg extraförvaring. 

  Få det lilla badrummet att kännas större

  I det lilla badrummet gäller det att utnyttja ytorna maximalt. Titta på duschar och tvättställ med mindre mått och gärna hörnlösningar. Golvjämn duschhörna, stor spegelyta, smart belysning och förvaring inbyggd i väggen är olika bra sätt att få badrummet att kännas större än det är. 

  Varma fötter och torra handdukar

  Ju kallare ute desto skönare med golvvärme. Elektrisk golvvärme är enklare att installera än en vattenburen lösning och många gånger behöver du inte bryta upp det befintliga golvet. I ett mindre badrum kan golvvärme plus en handdukstork räcka som uppvärmning. I det större badrummet kan det behövas en radiator eller extra handdukstork. Använd termostat för att minska energiförbrukningen. 

  Dusch eller dopp?

  Valet mellan dusch och badkar kan i många fall vara givet, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

  1. En duschkabin tar mindre golvyta, men bygger å andra sidan på höjden, vilket kan få rummet att upplevas mindre.
  2. För en normallång duschning behövs det bara en fjärdedel av vattnet i ett fyllt badkar.
  3. Ett badkar har bra bonusfunktioner: barntvätt, handtvätt, hundtvätt – och så själva duschfunktionen förstås.