• Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
  Fixa Projektet arkiv
  RSS

  Fixa projektet > inlägg '2023' 'februari'

  Listigaste sättet att sänka dina värmekostnader
  Listigaste sättet att sänka dina värmekostnader
  Fönster- och dörrbyten kan göra stor skillnad på elräkningen, men är som bekant också ett ganska omfattande projekt. Något som är betydligt enklare, och billigare, är att se till så att det finns välisolerande tätningslister på plats. De kan göra större skillnad än man tror.
  Trallguide - vilken sorts trä?
  Trallguide - vilken sorts trä?
  Känslan att sätta fötterna på en solvarm träaltan på uteplatsen, finns det något bättre? Trallvirket är det som sätter känslan och utseendet på din altan och det finns en rad olika träslag och behandlingar att välja mellan. I vår trallguide har vi listat de vanligaste träalternativen och vilka praktiska egenskaper som är bra att känna till om dem.
  Trä eller sten på uteplatsen?
  Trä eller sten på uteplatsen?
  Planerar du att anlägga en uteplats till villan eller sommarhuset? I så fall lär du snart hamna i valet mellan någon form av marksten och olika typer av trall. I vissa fall avgör platsens förutsättningar vad som blir mest praktiskt, men i många fall kan bägge alternativen fungera. Låt oss titta på hur de båda alternativen skiljer sig åt.
  Vilka fönster passar stilen på mitt hus?
  Vilka fönster passar stilen på mitt hus?
  Funderar du på att byta ut fönsterna i ditt hus eller din stuga? Det allra första du bör fundera över är vilken stil och karaktär ditt hus har, och om du önskar att förstärka eller förändra den. Fönsterna utgör en större del av det visuella intrycket hos ett hus än många tänker på, och för att du ska bli nöjd även på lång sikt och ta hand om värdet på ditt hus finns ett antal principer som är bra att känna till.